De Zorgriem biedt in de praktijk veel rust bij familieleden en vrienden. Dit blijkt onder andere uit diverse reacties van eindgebruikers.

Reactie van een partner van een dementerende vrouw die nu een aantal maanden dit GPS systeem gebruikt. Mevrouw reist nog graag, maar is veelal de weg kwijt. Weet niet meer waar zij is, komt soms later thuis. Haar echtgenoot volgt haar via zijn computer tijdens zijn werk en thuis.
De volgende ervaringen schreef hij aan ons:

Het grote voordeel is dat Suzanne veel relaxter de deur uit gaat omdat ze niet bang hoeft te zijn dat ze voor lange tijd verloren loopt. Als ze niet thuis is op het moment dat ik ‘s avonds uit mijn werk kom, of als ze mij overdag belt met de mededeling dat ze niet weet waar ze zich bevindt, dan heb ik haar binnen tien minuten getraceerd en kan ik haar ofwel zelf gaan halen, ofwel telefonisch naar huis gidsen. Voor mij is dat natuurlijk ook een heel geruststellend idee.

En ik kijk ook wel eens om heel andere redenen naar de bewegingen van de GPS tracker. Vanmorgen bijvoorbeeld moest Suzanne even naar het ziekenhuis en zou er iemand op een bepaalde tijd komen om met haar mee te gaan, en toen keek ik om na te gaan of dat allemaalwel gelukt was. Ook dat is voor mij een geruststelling, evenals een mogelijkheid om in te grijpen als ik zie dat het niet goed gaat.

Zorgriem-mobiele oplossing voor dwaalouderen- op Koppen VRT

Bekijk de reportage op: http://www.een.be/programmas/koppen/dwaalouderen

Bijna dagelijks is ergens wel een zoektocht aan de gang naar een demente bejaarde. Chef van de Cel Vermiste Personen Alain Remue telde er de voorbije jaren bijna 800. 1 op de 5 liep fataal af. Met schokkende foto’s wil Remue dan ook oproepen tot meer bewustwording.

 "Na de achtste verdwijning had ik geen keuze meer," zegt Gustave Geeraerts. Met pijn in het hart liet hij zijn broer Henri vorig jaar opnemen in de gesloten afdeling van rusthuis 'Zonnestraal' in Lint.

"De laatste keer was hij 's nachts in zijn pyjama uit het rusthuis vertrokken en natuurlijk zijn weg kwijtgeraakt. We waren hem bijna kwijt”.

 Sommige rusthuizen gaan zelf op zoek naar creatieve oplossingen. Zo bouwde rusthuis 'De Kouterhof' in Destelbergen een gesloten afdeling in een vierkant. "Zo kunnen onze dementerende bewoners blijven rondlopen, en hebben ze niet het gevoel opgesloten te zitten," klinkt het. Dagcentrum 'Het Passantenhuis' in Dendermonde investeerde in gespecialiseerde domotica. Met een speciaal zendertje kunnen ze vermiste bejaarden via GPS zelf terugvinden. (donderdag 14 februari 2013) 

   Zorgriem




 




 


Kortrijkstraat 149 | 8550 Zwevegem | Tel. 056/960 170 | Info@actwithcare.be | www.actwithcare.be

 

Ervaringen